המקום
www.ha-makom.eu       בייה     

Gastenboek

E Van Rossum
18-03-24 07:27:39
Shalom ik volg nu geruime tijd in de vroege ochtend op vrijdag, want dat is mijn vrije dag uw parasha. Ik leef in nieuw Zeeland dus dat is wel een stuk bij u vandaan. Ik vind het uitermate goed wat u schrijft en heb het ook voorgelegd aan mijn Rabbi maar dan wel vertaald uiteraard in het Engels. Ik hoop dat u nog lange tijd doorgaat. Moge Hashem u zegenen voor het werk dat u doet.
Jacob De Leeuwe
28-01-24 20:41:08
De barensweeën van de komst van de Gezalfde, de zoon van David, zijn begonnen op 07 oktober de Sjabbat dat de afdeling in de Tora over Noach wordt voorgelezen.
De aarde was vervuld met geweld = Chamas ,חמס = Hamas! Hamas (je spreekt het uit als Chamas) vervulde in Noach tijd de wereld met geweld.
Dat is ook nu het geval.
Chamas vermoordde en verkrachtte meer dan duizend onschuldige burgers. De United Nations, de UNWRA, heel veel landen staan niet 100 procent achter Israël, erger nog notabene Zuid-Afrika speelt een voortrekkersrol om Israël veroordeeld te krijgen voor genocide! De wereld is upside down.
Ik haal Psalm 2 aan: “Waarom verzamelen de verenigde naties zich en waarom doen vreemde mogendheden zo idioot?
Regeringsleiders van alle landen staan op en beramen plannen tegen God en zijn gezalfde!
Laten wij de banden met hen verbreken en ons van hen losmaken.
Hij die de hoogste Hemel woont, lacht om hen. De Eeuwige zal hun belachelijk maken.
Dan spreekt Hij tot hen terwijl Hij woedend op hen is en Hij zal hen doodsbenauwd maken.
Want zo zegt Hij- Ik zal mijn koning vanuit Tsion als koning aanstellen op mijn heilige berg
Ik zal hun een laatste les leren, zo zei mijn God.
Jij bent mijn zoon; vandaag ben je Mij opnieuw geboren.
Jacob De Leeuwe
31-03-23 09:27:26
We leven aan de vooravond van Sjabbat, de Sjabbat Hagadol de grote Sjabbat. De Sjabbat begint op vrijdag namiddag en daarom leven wij in het jaar תשפ״ג 5775
Duizend jaar in Gods ogen is gelijk een dag: Dus nu is de schemering aan het aanbreken en worden zo de Sjabbatlichten ontstoken om verlossing aan de wereld te brengen van oorlog, honger, ellende, onvrijheid en armoe.
Mogen wij dit gauw meemaken en moge mijn leerling en vriend Jaakov met zijn vrouw Jannie en kinderen Gods zegen ontvangen
Rabbi Jaakov Nathan ben Hachaveer Rabbi Chaim Jitschak
Efraim Van Der Vennen
16-02-23 19:01:56
B"H duidelijk ogend en ingerichte website, ik ga deze site nu wekelijks in de gaten houden voor o.a. de Parsja uitleg deze is prettig te lezen.
Jannie Noorland-Notenboom
22-09-22 18:33:41
Prachtig Jaacov! Moge Hashem je zegenen in de dingen die je doet, moge Hij je blijven Zegenen met liefde en wijsheid, liefde voor Hem en Zijn woord, liefde voor de mensen om je heen. En bovenal is mijn hoop en gebed dat Hij je het diepe verlangen van je hart zal schenken. Mogen we samen groeien naar een groter begrip van Zijn woord wat prachtig en waar is en mag je blijven groeien in wijsheid en inzicht.
Arie Koopman
19-09-22 19:42:36
Leuke site maar zou het juist niet goed zijn om aan wat u noemt christenen juist uit te leggen wie Jezus dan wel was. Daar is natuurlijk nogal wat onduidelijkheid over. Kijk u en ik weten dat wel maar misschien toch ook interessant. Overigens het stuk over de Messiaanse beweging is erg duidelijk zeker als je eerst de Erev Rav heb gelezen.
Kijk uit naar meer studie's.
Joshua Aarons
28-02-22 17:03:26
Goede site was op zoek naar wat meer informatie wat Kabbalah betreft en Gematria. Ik vind hier op de site dus beide ik zal dan ook de site met interesse volgen. Zoals een bekende Rabbijn eens zei; Wees er van bewust dat G’d er is. En vergeet Hem geen moment
Tonen: 5  10

Contact Formulier.

Links

 www.talmud-online.nl


of wordt lid van het you tube kanaal https://youtube.com/@talmoedkanaal?feature=shared 

Steun het werk van de stichting-talmoed-nederland.nl.
Hieronder vindt u de link.

https://www.stichting-talmoed-nederland.nl

https://stichting-talmoed-nederland.jimdosite.com/